Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact
TRD 300 km/h kilometerteller

 

De snelheidsmeter op de Japanse GT-Four die ik heb gekocht gaat maar tot 180 km/h, omdat auto's in Japan begrenst zijn op die snelheid. Daarom heb ik een TRD 300 km/h teller gekocht. Hier een plaatje van de kilometerteller:

 


De TRD 300 km/h kilometerteller

 

Demonteer de huidige teller door het hele tellerhuis los te maken. Dit gaat door het plastic eronder weg te klikken en de achter schroeven los te maken waarmee het geheel vast zit. Haal daarna de kilometerteller los door de kunststof beschermkap weg te halen en aan de achterkant de vier schroeven los te draaien.

 

Ik heb de kilometerstand van mijn huidige teller op de TRD teller gezet. Dit gaat door aan de achterkant van de teller het blokkeerwieltje omhoog te duwen, daarna kunnen de cijferwieltjes verdraaid worden.

 


Het bovenste wieltje los klikken, daarna kunnen de cijfers verdraaid worden

 

Ik heb de kilometer standen gelijk gezet en daarna het bovenste wieltje weer vastgeklikt.

 


De kilometerstanden gelijk gezet

 

Daarna kan het geheel in omgekeerde volgorde gemonteerd worden.

 


De kilometerteller terug in de tellerunit

 


De TRD 300 km/h kilometerteller in het dashboard

 

De TRD teller heeft (bijna) geen afwijking meer ten opzichte van de 10-12% afwijking die mijn standaard teller had. Het lijk op de teller gezien dat ik nu minder hard accelereer, maar dat is dus niet zo.

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.