Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact
Heldere knipperlichten

 

Gemonteerd op: 10 november 2006

De standaard oranje knipperlichten in de voorbumper zijn niet echt mooi te noemen, daarom heb ik via een groupbuy van het Toyota Celica Club Nederland forum heldere knipperlichten bestelt. Bij Protocast.co.uk zijn de heldere knipperlichten toen bestelt voor 100 Euro per paar.

 

De standaard knipperlichten zien er zo uit:


De standaard oranje knipperlichten


De oude oranje knipperlichten en de nieuwe heldere glaasjes

Monteren van de heldere knipperlichten is vrij eenvoudig. Haal allereerst de knipperlichten los uit de voorbumper. Draai hiervoor de kruiskopschroef los en haal de knipperlichtunit eruit. Draai de lamp een kwartslag en de unit is los. Dit is meteen een goed moment om het lampje te vervangen. De heldere glaasje laten alleen maar wit licht door en dat is verboden als knipperlicht in Nederland. Daarom moet je oranje lampjes monteren. Deze kun je voor een paar Euro halen bij elke garage of automaterialenhandel, zoals de Brezan. Let op: er zijn twee types: je moet degene hebben met de pinnetjes recht tegenover elkaar (komt het minste voor).
Om het nieuwe glaasje te monteren moet eerst het oranje glaasje eraf. Dit doe je door de lijmlaag te verwarmen (in de oven of met een haarföhn) en dat het oranje glaasje er voorzichtig af te trekken.


De knipperlichtunit in de oven


Het oranje glaasje verwijderd van de unit

Het randje van de heldere glaasjes heb ik met bouwpaketten verf zwart geschilderd. Dat geeft een mooier resultaat.


De zwart geverfde randen

Nadat de verf gedroogd is kunnen de heldere glaasje weer vast worden geplakt met bijv. Bison hard-plasticlijm (epoxy). Die lijm hebben ze bij iedere bouwmarkt. Let op: nadat de glaasje vast zitten kun je de knipperlichten niet meer verhitten anders smelten de heldere glaasjes.


De heldere glaasje vastgelijmd

Nu kun je alles weer in omgekeerde volgorde monteren en het resultaat ziet er dan als volgt uit:


Eén van de gemonteerde heldere knipperlichten

Om het geheel af te maken heb ik ook de zijknipperlichten vervangen voor heldere in plaats van oranje. Hier onder het totaalplaatje:Het totaalplaatje van de heldere bumper- en zijknipperlichten

UPDATE 21 februari 2009

 

De GT-Four bumper heeft andere knipperlichtunits dan de standaard voorbumper. Daarom opnieuw een setje glaasjes gekocht bij Protocast in Engeland. Eenmaal aangekomen is eerst het randje zwart gespoten met acryl verf.

 


Het randje zwart gespoten met acryl verf

 

Vervolgens gingen de oranje knipperlichten de oven in.

 


Tien minuten de oven in op 100 graden Celsius

 

Trek het oranje glaasje er af en monteer de heldere.

 


Het heldere glaasje gemonteerd met Dumdum sealing compound

 

En hier het totaalplaatje:

 


Gemonteerd in de bumper

 

Voor de lampjes kun je oranje of chromen lampjes gebruiken.

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.