Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact
HKS Speed Limit Defencer

 

Gemonteerd: 13 juli 2008

 

Extra: HKS SLD pin-out | 3S-GTE ECU pin-out (rechter muisknop, "save target as...")

 

In Japan zijn wegens wettelijke bepalingen alle auto's fabrieksmatig begrenst op een topsnelheid van 180 km/h. Zo ook de Japanse GT-Four die ik heb gekocht. In Nederland geldt deze beperking van de maximumsnelheid van een motorvoertuig niet, dus heb ik een HKS Speed Limit Defencer (SLD) gekocht. Dit apparaat zorgt ervoor de de begrenzer wordt omzeild en op deze manier de topsnelheid alleen nog maar wordt beperkt door de mechanische krachten van de motor.

 

Hier een foto van de SLD:

 


De HKS speed limit defencer

 

Uit de SLD komen vier draden die aangesloten moeten worden, rood, zwart, geel en wit. De rode draad is plus, de zwarte draad is massa, de witte en de gele draad gaan op de draad met het snelheidssignaal. De gele draad gaat van de snelheidsensor naar de ECU, de witte van de snelheidssensor naar de kabelboom.

 

In onderstaande afbeelding staat aangeven welke draad het snelheidssignaal geeft, zoals te zien is dit op de 22 pins stekker de negende draad (oranje).

 


De draden waarop de SLD aangesloten moet worden

 

Voor de massa draad heb ik de negende draad (bruin) van de 16 pins stekker gebruikt en voor de plusdraad de 12 draad van de 22 pins stekker (zwart-geel). De draden moeten nu als volgt aangesloten worden:

 


Aansluitschema SLD

 

In eerste instantie heb ik de draden met kroonsteentjes vastgemaakt. Dit wordt gesoldeerd als de HKS Turbo Timer ge´nstalleerd wordt.

 


De SLD aangesloten

 

Vervolgens heb ik de SLD met dubbelzijdige tape op de ECU geplakt. Daarna een testrun gemaakt: de begrenzer is er af. Topsnelheid wordt nog een keer gecheckt op een afgesloten stuk weg.

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.