Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact

Custom made 2" RVS uitlaat systeem door EPS Uitlaten
 

Gemonteerd: 04 oktober 2008

Tijdens de swap is de uitlaat die onder de GT-Four vandaan kwam pas gemaakt voor onder de ST202. Na verloop van tijd zijn er echter twee steuntjes los geraakt, is het flexibele stuk gescheurd en lekte de uitlaat bij een flens. Daarom is er besloten om de uitlaat door EPS in Hoogezand-Sappermeer aan te laten passen. Daar aangekomen is in overleg bepaald dat ver anaf de voorpijp tot aan de einddemper een nieuw stuk pijp zou worden geplaatst. Er is gekozen voor 2 inch (63,5 mm) diameter van de pijp. Dit omdat een grotere diameter alleen maar negatieve gevolgen voor de hoeveel vermogen en koppel zou hebben. Toch ben ik benieuwd wat de "downgrade" van 70 mm naar 63,5 mm diameter voor gevolgen heeft voor het vermogen/koppel. Dat is voor een volgende dynometing.

 


De tijdelijk 70 mm RVS 409 uitlaat
 

Eerst heeft de lasser van EPS de oude uitlaat eraf gehaald en een nieuwe flexibel stuk gemonteerd.


Het flexibele stuk gemonteerd
 

Vervolgens een stuk pijp (RVS 304) op lengte gezaagd en de bochten er in gebogen.


Het blijft passen en meten
 

De pijp aan de achterkant gaat over de achterwielophanging heen


De achterkant gelast

 

In het midden van de uitlaat is een extra steuntje geplaatst (omdat er vooraan eentje minder is), verder werden alle originele ophangpunten gebruikt..


En van de drie steuntjes aan de achterzijde
 

Tot slot dan het eindresultaat:


Aan de achterkant werden alle originele ophangpunten gebruiktDe Blitz Spec Nr Type S einddemper hangt nu weer mooi recht
 

Qua geluid is het iets minder geworden, maar tussen de 100 en 120 blijft een diepe bas. Dit heeft te maken met de karakteristiek van een vier cilinder motor, bijna allemaal maken ze tussen de 2500 en 3000 rpm een bassiger geluid. Dit is weg te halen door bijvoorbeeld een middendemper te plaatsen.

 

En qua vermogen zal een run op de testbank moeten uitwijzen of er meer of minder pk's uitkomen.

 

Vorige pagina

2006, 2007, 2008 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.