Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact

TRD fast road compound ('black') ST205 remblokken voorzijde
 

Gemonteerd: 24 maart 2009

Bij de swap naar de 3S-GTE motor zijn ook de voorremschijven en -klauwen van de donorauto overgezet. De geventileerde remschijven van de ST205 zijn 315 mm in doorsnede en de remblokken hebben bijna het dubbele aan remoppervlak,


Vergelijking van de ST205 remmen (L) en de ST202 super strut remmen (R)

Het verschil in remkracht is groot, als nu het rempedaal wordt ingedrukt grijpen de remblokken direct in de schijven en remt de auto meteen af. Tijdens de rondjes op Circuitpark Zandvoort bleek toch dat de originele remblokken last krijgen van fading na een paar rondes. Daarom zijn er nu beter blokjes gemonteerd, namelijk remblokken van TRD en dan de Fast Road compound (black).
  • Onderdeelnr.: 04491-JA830, TRD Remblokken 'black' voorzijde, EUR 120,-

Naast de Fast Road compound is er ook nog een Trackday compound (rood), maar die blokken moeten eerst opgewarmd worden en dat is niet zo handig voor op de openbare weg. De remblokken zijn tegelijk gemonteerd met de TRD remschijven.

 

 


De TRD remblokken en -schijven

 

Om de remblokken te monteren moeten eerst de voorwielen gedemonteerd worden en de voorkant van de auto worden opgekrikt. Verwijder de remblokken door alle clipjes en pennetjes te verwijderen. Doe een beetje kopervet op de blokken waar de zuigers de blokken aanraken. Monteer de wielen terug.De TRD remblokken gemonteerd

 

De eerste 500 750 kilometer moeten de TRD remschijven en remblokjes op elkaar inslijten, daarna kan beoordeeld worden of deze beter presteren dan de standaard schijven en blokken.

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008, 2009 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.