Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact
Thermostaat vervangen

 

Onderhouden op: 29 januari 2009

De motor kwam tijdens het rijden nauwelijks op temperatuur. Bij stationair draaien ging de temperatuur van de koelvloeistof wel omhoog, maar zodra er weer werd gereden ging deze weer omlaag. Conclusie: thermostaat blijft open staan. Dus bij de Toyota Dealer een nieuwe besteld, samen met de pakking:

 

Thermostaat, onderdeelnr. 90916-03100, prijs: 40 Euro inc. btw

Pakking, thermostaat, onderdeelnr.: 16346-32010, prijs: 3,40 Euro inc. btw

 

De thermostaat zit geplaatst aan de rechterzijde (passagierskant) van het motorblok, in de waterinlaat vanaf de radiateur.

De locatie van de thermostaat

Om die nieuwe thermostaat te monteren moet eerst de koelvloeistof worden afgetapt, verwijder hiervoor de rechter onderbeplating en laat de radiateur leeglopen. Haal vervolgens de slang vanaf de radiateur los van de waterinlaat. Draai de bout los van de oliepeilstok en duw deze zo veel mogelijk uit de weg. Draai vervolgens de twee moeren van de water inlaat los en trek deze van de waterpomp af.

 

De waterinlaat verwijderd

 

De thermostaat was inderdaad kapot bij mij. Hij wilde niet volledig meer dicht. Hierdoor kon het koelwater met het koude weer van de afgelopen tijd niet op temperatuur komen.

 

De nieuwe (L) en oude (R) thermostaat, op de achtergrond de waterinlaat

 

Plaats een nieuwe pakking om de goede thermostaat (op de foto zitten de pakkingen er om) en monteer alles in omgekeerde volgorde. Vul de radiateur weer met (nieuwe) koelvloeistof en ontlucht het koelsysteem.

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.