Home
Info
Foto's
Tuning
3S-GTE Swap
Onderhoud
Multimedia
Links
Contact
Radiateur vervangen

 

Onderhouden op: 07 maart 2009

Tijdens het stilstaan na een stuk te hebben gereden kwam er stoom onder de motorkap vandaan. De motorkap open en het vermoeden dat de radiateur het begeven had werd bevestigd. Bij Toyota dus maar een origineel nieuwe besteld:

 

Thermostaat, onderdeelnr. 16400-7A080, prijs: 458,90 Euro inc. btw

 

De oorspronkelijke radiateur is door Toyota vervangen voor de radiateur uit de automatisch geschakelde ST204. Dit is dezelfde radiateur als van de ST205, alleen dan met een extra aansluiting aan de onderkant voor de koeling van een automatische transmissie. Deze aansluiting is standaard afgedopt.

De radiateur met aan de onderkant de afgedopte koelingleidingen voor een automatische transmissie

 

De nieuwe radiateur is nog mooi schoon

 

De oude radiateur was lek aan de bovenkant, net naast de overdrukdop.

 

Het lek van de oude radiateur zat links van de overdrukdop, daarnaast vertoonde de oude radiateur de nodige uitdrogingsverschijnselen

 

Het verwijderen van de oude radiateur gaat als volgt. Verwijder de rechter onderbeplating en laat de koelvloeistof uit de radiateur lopen. Maak de twee stekkers van de fans los en maak de stekker van de watertemperatuursensor los. Maak tot slot het relaisdoosje en de twee steunen van de radiateur los. Verwijder de radiateur naar boven toe.

 

De radiateur verwijderd

 

Zet de twee fans over naar de nieuwe radiateur. Draai ook de watertemperatuursensor los en draai deze vast in de nieuwe radiateur. Bouw de radiateur terug in omgekeerde volgorde. Vul de koelvloeistof bij en ontlucht het systeem.

 

De nieuwe radiateur gemonteerd

 

De bovenkant van de radiateur is weer mooi zwart.

 

Na inbouw van de nieuwe radiateur geen last meer gehad van stoom onder de motorkap

 

Vorige pagina

© 2006, 2007, 2008, 2009 P Reekers. Om (delen van) de informatie die op deze website staan over te nemen neem dan contact op.
De maker van deze website is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan door (foutieve) informatie op deze website.